Şort

Şort tamamen kısa diz üstünde kullanılan veya diz altı modelleri bulunan kadın ve  erkek- çocuk her yaştan kişilerin kullanabileceği bir giysi. Şortlarda farklı modeller ve renkler bulunur. Erkekler için şort modelleri veya kadınlar için şort modelleri doğal olarak birbirinden farklıdır. Çocuklarda ise şortlar kız ve erkek olarak farklılık göstermektedir.

Deniz şortları, gezi şortları gibi birçok şort çeşidi bulunur.Spor yaparken kullanılan şortlar da ayrıca kişiler için farklılık gösterebilir.
Şort kelimesi aslında kısa pantolon şeklinde diz altı veya diz üstü kullanılabilen farklı kumaşlardan yapımı gerçekleştirilen giysi olması ile beraber rahat bir giysidir. Şortlar mağazalarda farklı çeşitlerde ve renklerde bulunur. Kişilerin özgürlüklerine ve kişisel özelliklerine göre seçebilecekleri şort çeşitleri çok değişik ve farklı modellerde bulunur. Tabi markaya görede farklılık gösterebilir.Şort modellerinin çok değişik tarzlarda üretimi gerçekleştirilir.

Başlıca şort markaları;

Şort kumaşları içerisinde yazlık ve kışlık şort çeşitleri mağazalarda her yıl sezon ve yeni sezon olarak adlandırılır ve  yerlerini alır. Şort modelleri içerisinde bayanlar için kısa şortlar, cepli şortlar, cepsiz şortlar çiçekli veya geometrik şekilli veya düz olarak tasarlanmış şortlar ve daha fazlası bulunmaktadır. Erkekler için şortlarda ise; ipli şortlar, çizgili şortlar veya düz şortlar çeşitliliği ile birlikte dikkat çeker. Şort çeşitleri kişilerin kendi zevklerine göre seçebilecekleri bir giysidir. Şort denildiğinde akla gelen aslında yazın kullanılan bir giysidir. Ancak kışında şortlar giyilir.

Kalın opak çoraplarla kullanılan şortlar da kaşe olanlarda bayanlar tarafından kış aylarında sıkça kullanılan bir giysidir. Şort kumaşları; kaşe, jarse, penye, olarak çok çeşitli kumaşlardan üretilmektedir. Şortlarda ipli olanlar, kurdeleli olanlar, gibi birçok şort çeşitleri bulunmaktadır.

 

Şort Modellerini incelemek için http://www.pijamanette.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın